Praktijk

Er wordt gelest in een Renault Megane. Dat is een prettige auto om in te rijden en daarnaast ziet hij er nog leuk uit ook. Je kunt er zeker van zijn dat je bij mij een kwalitatief goede rij-opleiding gaat volgen. Waar moet je uiteindelijk aan voldoen?

 

Bij het praktijkexamen hoef je niet foutloos te rijden, het totaalbeeld is belangrijk en veiligheid is natuurlijk eerste prioriteit. Tijdens de rijlessen wordt een praktijkboek gebruikt, zodat je goed voorbereid aan de lessen begint. In de opleiding wordt veel aandacht gegeven aan de voertuigbeheersing en het verkeersinzicht.

Je instructeur zal je zo goed mogelijk coachen, dat betekent dat hij je leert zelfstandig en verantwoord keuzes te maken. Als voorbereiding op het examen rijdt je een tussentijdse toets (TTT). Hierbij wen je aan de examensituatie en kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. De evaluatie van de TTT levert meestal een aantal aandachtspunten op, die vóór het praktijkexamen nog verbeterd kunnen worden.
Bij het praktijkexamen moet je laten zien dat je veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen.

 

De volgende elementen maken deel uit van het praktijkexamen:

  • Zelfstandig route rijden (m.b.v. navigatie),
  • Zelfstandig twee bijzondere verrichtingen uitvoeren,
  • Zelfreflectie (hoe kijk je zelf tegen je autorijden aan?),
  • Milieubewust rijden (volgens de principes van Het Nieuwe Rijden).